4D© Serious Gaming AcademyNieuwe games creëren

Nieuwe games creëren


Gamificators opleiden

Gamificators opleiden


Bestaande games spelen

Bestaande games spelen


Stand-Up 4D Serious Gaming©

Stand-Up Gaming (SUG©)


Offline, online & hybrid gaming

Offline, online & hybrid gaming


DIY games

Do It Yourself games


4D© CRM Game - Martini Academie

#play-ducation #creativiteit #empathie #inzicht #menselijk contact (1,5m garantie) #meetbaar resultaat #FUN

Wij geloven dat er geen sterkere kracht bestaat dan het spel.
Wij noemen dit de Homo Ludens Methode.

In 1938, beschreef de Nederlandse historicus Johan Huizinga de ‘homo ludens’, de spelende mens . Volgens Huizinga zijn we in de essentie heel erg speels.
De eenvoudige manier van spelen is essentieel voor de ontwikkeling van onze cultuur en samenleving. Spelen verlegt grenzen en creëert oneindige mogelijkheden. Spelen helpt om sociale interactie aan te gaan, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, boven onszelf uit te stijgen en onze doelen te behalen.

Wij geloven dan ook dat spelen/gamification structureel inzetbaar moet zijn om mensen beter te laten leren en presteren én de onderlinge band te versterken. Wij kennen de spelregels om gamification succesvol in te zetten als geen ander, met meetbare resultaten vóór en ná het gamen. We zien het als onze taak om organisaties te helpen bij het succesvol implementeren van gamification en leveren hiervoor de best mogelijke tooling en vakmanschap. Hierbij staan relevantie, motivatie, heldere doelstellingen en het behalen van meetbare resultaten voorop. En ondertussen… maken we leren, presteren, werken en veranderen -met elkaar- ook nog een beetje leuker! Daarnaast zijn wij uniek in de slimste manier van gamification: op de grond, 4D© - echt ervaren. Live Educational Awareness Gaming (LEAG©) of social playmat gaming.

LEAG©: deze vorm kan ook heel goed ingezet worden voor gaming-sessies in de 1,5 meter samenleving (#corona-proof), op de grond zorgen wij namelijk voor de juiste afstanden in combinatie met de juiste groepsgrootte.

Daarnaast kan elke offline gaming sessie ook ge-live-stream-ed worden, online gespeeld en/of een hybride-vorm (combinatie van offline & online).

Als extra onderbouwing, 5 wetenschappelijke inzichten over serious gaming :

  1. effectiever dan reguliere trainingen, dit meten wij vóór en ná het spelen van iedere game
  2. ook in te zetten als therapie, zie onze voorbeelden
  3. alles fout doen - 'dark play', onze favoriet - is net zo effectief als alles goed doen
  4. spelen is ook/juist leuk voor ouderen, qoute van George Bernard Shaw: "We stoppen niet met spelen omdat we oud worden. We worden oud omdat we stoppen met spelen."
  5. maakt wetenschap beter toepasbaar, zie voorbeeld m.b.t. SDG 5

Een voorbeeld:


Opmerking:

Ook hebben diverse organisaties hun eigen 4D©-versie inmiddels ontwikkeld nadat ze hebben meegedaan aan een 4D Serous Game© of deze elders zijn tegengekomen.

4D Serious Gaming© staat voor het 'Sharing=Caring'-principe en vindt het een groot compliment als haar gedachtegoed wordt overgenomen. Sinds 2003 zijn wij al trendsetters op dit gebied.

Wij werken echter ook met een certificaat/licensie-structuur i.v.m. bekostiging gaming voor scholen, non-profit etc. & i.v.m. impact- en kwaliteits-garantie.

Het zelf ontwikkelen van een 4D©-versie - zonder de Train-The-Trainer gevolgd te hebben als onderdeel van de Creatie 4D Game© - kan resulteren in een minder effectieve 4D Serious Game© ( het zogenaamde 4D Serious Shaming ;). Onderschat nooit het creatieve vermogen van de oer-ontwikkelaar én de benodigde competenties van een 4D© Gamificator. Het is géén technisch kunstje, het is mensen-werk & fingerspitzen-gefühl.

Daarom ons aanbod, we zijn namelijk altijd benieuwd naar nieuwe praktijkvoorbeelden van 4D Serious Gaming©:
Wij toetsen jullie Game en Gamificator graag vrijblijvend.