ContactOver ons enzo


4dseriousgaming@vanasperenadvies.nl

+31 (0) 6 244 53 612

Adres: Fellinilaan 428, 1325 VA Almere, Nederland

Lokatie: Almere

Onze nieuwe trainings-lokatie in Friesland (Terherne) komt eraan in 2023:


KvK-nummer: 55038522
Handelsnamen: Van Asperen Advies, 4D Serious Gaming, Global Goals Quest
BTW-identificatienummer: NL001969790B71

Founder

: Harriët : van Asperen. - founder - helpt organisaties & mensen om 'spelenderwijs' uitdagende vraagstukken op te pakken, door te pakken en op te lossen vanuit de Integral Value Management-principes (IVM).
Als Data Scientist, Bedrijfs- en Mens-kundige heeft zij de kracht uit allerlei vakgebieden gecombineerd tot het unieke 4D©-Gamifcator-vak = Play-ducation #fun.
Het geheel is meer dan de som der delen én: Keep IT Simple (KITS©) = Inspired by Simplicity.

Dé gaming-formule:


Wij zijn inmiddels een collectief van Pi-shaped IVM/Gamificators die vanuit een duurzame intrinsieke motivatie samenwerken aan diverse projecten vanuit het Energie-model. Het Handvat code sociale ondernemingen is daarbij onze basis.

Ontstaan


Onze zoon kon maar niet van 1 tot 10 tellen (terwijl hij al op school zat), wat we ook probeerden. Vanuit mijn eigen ervaring/achtergrond heb ik toen het aloude hinkel-spel met hem 'gespeeld'. Na slechts 1 keer kon hij tot 10 tellen. Later bleek hij trouwens dyslexie/dyscalculie te hebben waardoor het tot 10 tellen ook moeizamer ging. Wat ik hiervan heb geleerd is dat het zien (beeldend, overzicht) en voelen heel erg krachtig binnenkomt (90%). Dit is ook vanuit onderzoek bewezen. Sindsdien (2003) 'gooien' wij alles op de grond.
Unieke eigen producten zijn bijvoorbeeld BYOG© (sinds 2018) en QDM© (sinds 2014). Inmiddels zijn wij een groeiend netwerk van 4D©-Gamificators via onze 4D© Serious Gaming Academy.

Het beroep

Het beroep van Gamificator en vakgebied Gamification is nog relatief nieuw. Daarom zijn wij ook lid van Saganet (Simulation and Gaming Association Netherlands) dé Nederlandse vereniging voor mensen die zich bezig houden met spelsimulaties, serious games, gamification en game based learning.

klik hier op voor website SAGANET

Daarnaast hanteren wij de principes van de Fair Practice Code . Dit combineren wij met het Global Goals Quest project , hiervan zijn wij de initiatief-nemers.

klik hier op

klik hier op

Daarnaast ook

  • SDG/Global Goals, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), Sociaal Ondernemen, Co-Creatie, Train-The-Trainer zijn allemaal elementen welke wij natuurlijk uitademen bij het uitvoeren van onze werkzaamheden.
  • Het samenwerken met jongeren (o.a. stage-begeleiding als erkend leerbedrijf ) staat bij ons centraal, de volgende generatie, daar doen we het voor!


  • Onder bepaalde voorwaarden kunnen we het gamen zien als kunst-onderwijs (audio-visuele vormgeving, jonger dan 21 jaar) en het btw-vrij verzorgen.
  • Iedere opdracht wordt d.m.v. de 4D SDG-Toets© opgepakt, zo weten we zeker dat we goed bezig zijn. En zo leren we gelijk onze klanten hiermee aan de slag te gaan, Pro Active Engagement (PAE).
  • Daarnaast worden al onze prototype/maatwerk 4D Games© én bijbehorende tassen door sociale ondernemers gemaakt waar vooral mensen werkzaam zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met hen denken we eerst na hoe het ontwerp te maken (op zijn 4D's© uiteraard) en gaan daarna met elkaar aan de slag. Een duidelijke win-win. Hierdoor kunnen wij ook een sociale prijs hanteren voor onze producten. Onze prototypes en producten die voorzien zijn van het '#ECO'-logo zijn van circulaire materialen & liefde gemaakt.Wij hebben een unieke 4D©-techniek bedacht om onze games te bedrukken op tapijt, vinyl, pvc etc.

4D© op tapijt

Regeltjes enzo

Wij werken met licenties om 2 belangrijke redenen:

  1. Licentie-opbrengsten gebruiken wij om gratis/korting workshops aan scholen, non-profit organisaties etc. te geven, daarom zijn wij niet altijd afhankelijk van subsidies hiervoor.
  2. Er ontstaat kwaliteits- en impact-verlies indien je de oorspronkelijke uitleg/Train-The-Trainer vanuit de bron/creators niet hebt ervaren. Op deze wijze handhaven wij dit én leren we ook graag van elkaar, continue verbeteren is ons motto hierbij!


Auteursrecht enzo:

De foto's/video's/etc. op deze website zijn door ons zelf gemaakt, Creative Commons -materiaal óf extra gecheckt op auteursrecht. Zie hiervoor ook: security website VAA.pdf .

Onze verdere regeltjes: